skriveromidag.blogg.se

Tufft jobb att söka jobb

Publicerad 2014-02-13 12:17:33 i Idag,

Jorå satte, ett CV fick jag ut idag. Jag var lite för tidigt ute där jag tänkte börja söka jobb, en hel timme innan butikerna öppnade, så jag fick åka till ett annat. Där var jag inne i tio butiker varav en tog emot det. Några av de andra sa att ansökningar sker via nätet och några ville bara inte ta emot för att de har fullt med personal. Jag tycker det är ett misstag att inte ta emot jobbansökningar, för helt plötsligt är det någon som säger upp sig och då behöver det en ny. Det kan resultera i att de missar någon som hade varit bättre än den de väljer istället. 
 
Jag är inte den som är feg, jag går direkt in och frågar efter den personalansvarige, presenterar mig själv och berättar kort om varför jag söker jobb där. Jag säger som det är, har inte övat in eller planerat vad jag ska säga. Det är bara bra om det blir personligt, jag kan t.ex. glömma säga något och då säga "förresten, glömde säga att...". Sen om det funkar vette fan men då har jag gjort vad jag kan och varit mig själv, blir pinsamt om dem faktiskt ringer, får en intervju och inte alls är som dem kommer ihåg.


Kommentarer

Postat av: Milina

Publicerad 2014-02-13 15:11:29

Skönt :)

Postat av: Anita

Publicerad 2014-02-13 17:04:08

Såå tråkigt att söka jobb, i alla fall när man inte får napp på en gång.. Haha!
Men lycka till! :) kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Min profilbild

Skriveromidag

En helt och hållet anonym Stockholmstjej som skriver om allt som finns i mitt huvud. Tidigare en flitig bloggare och eftersom jag aldrig varit en dagsboksskrivare men saknar att ordbajsa så gör jag det här!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela